9 moduri de a folosi hârtia de ziar în grădină

Poate suna surprinzător, dar hârtia de ziar este un material care poate fi util în viața de zi cu zi, în special în grădină. În particular, este un bun izolator, ceea ce îl face o protecție eficientă împotriva frigului iernii, de exemplu. Hârtia de ziar este, de asemenea, un material subțire care se degradează destul de ușor. Pentru a te menține pe drumul cel bun, iată 9 moduri de a folosi hârtia de ziar în grădina ta. Utilitățile acestui tip de hârtie sunt diverse și foarte utile.

Este bine de știut: majoritatea tusurilor folosite în ziare sunt pe bază de ulei de soia. Din 2001, nu se mai folosesc tusuri toxice. Astfel, nu ai niciun motiv să îți fie frică să folosești hârtia de ziar în grădină.

Păstrarea bulbilor

Bulbii din grădină au, de obicei, nevoie de o atenție specială pentru a preveni putrezirea. Pentru asta, înfășoară fiecare bulb în mod individual fără să le strângi prea tare, apoi pune-le într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi un beci sau un garaj. Poți face la fel și cu legumele din grădină, dacă recolta a fost bogată. Dacă legumele nu se ating între ele, vor dura mai mult timp.

Controlul buruienilor

Buruienile pot fi o adevărată provocare. Așadar, după ce ai udat bine pământul, pune ziare peste tot pentru a acoperi solul. Acest lucru va preveni creșterea plantelor invazive. Dacă există deja buruieni, pune ziarul peste ele. Fără lumina soarelui, în cele din urmă vor muri.

Menținerea umidității și prospețimii solului

Solul plantelor în ghivece se usucă mai repede, deoarece rădăcinile nu au acces la umiditatea din adâncime. Pentru a evita evaporarea rapidă a apei din sol, taie câteva fâșii de hârtie de ziar și pune-le pe suprafața solului. Această tehnică poate fi folosită și în grădină. Nu doar că va menține solul proaspăt și umed, dar îl va proteja și de frig, de melci și de semințele răspândite de păsări. Poți incorpora și hârtia de ziar în mulciul tău.

Protecție împotriva înghețului și frigului

Pe timpul iernii, plantele pot suferi din cauza frigului și a înghețului, mai ales cele mai puțin rezistente. Gândește-te să acoperi solul sau să întărești structurile tale (tuneluri, acoperișuri reci, etc.) cu hârtie de ziar, care este cunoscută ca un foarte bun izolator.

Ghivece pentru semănat

Folosește-ți îndemânarea pentru a face un ghiveci din paginile vechi de ziar. Poți să te uiți și la tehnica papier mâché pentru idei! Trebuie doar să umezești hârtia, să o scurgi de apă și să o pui într-un ghiveci adevărat. Las-o să se usuce timp de 3 zile pentru a-și păstra forma ghiveciului. După aceea, e gata să plantezi în el semințele pe care le preferi.

Pentru compost

Adăugarea hârtiei de ziar la compost îl va face mai moale. De fapt, în prezența căldurii, mirosurile pot emanate din recipientul tău, iar carbonul conținut în ziar ajută la atenuarea lor. Pe măsură ce se descompune, se va transforma în pământ bogat, ideal pentru semănat.

Combaterea dăunătorilor

Dăunătorii nocturni din grădini sunt atrași de ziarele umede. La apus, așează ziare peste tot în grădină, având grijă să pui o piatră mică pe ele pentru a preveni zborul lor. Animalele mici, cum ar fi melcii și insectele care preferă umezeala, se vor ascunde sub ele când soarele răsare. Dimineața, tot ce trebuie să faci este să aduni bucățile de hârtie pentru a te debarasa de ele.

Îngrijirea uneltelor tale

Uneltele sunt sensibile la umezeală și, prin urmare, la oxidare. După ce le folosești, curăță-le bine cu o hârtie de ziar care va absorbi umezeala și va îndepărta murdăria. De asemenea, poți înfășura fiecare unealtă în mod individual și să le depozitezi într-o cutie cu nisip pe timpul iernii.

Alimentarea vermicompostului

Râmele de pământ se hrănesc cu hârtie de ziar umedă. Pentru aceasta, rupe ziarul în bucăți mici și umezește-l. Apoi amestecă-l cu resturile de mâncare din vermicompostul tău.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button