Zațul de Cafea în Grădină: 8 Metode Inovatoare de Utilizare

Zațul de cafea poate fi folosit în grădină pentru o varietate de scopuri. În plus, are multe proprietăți și beneficii utile pentru îngrijirea grădinii de legume și a plantelor. Prin urmare, este un adevărat aliat pentru iubitorii de grădinărit. Învață cum să folosești cafeaua pentru îngrijirea plantelor; în acest articol îți arătăm 8 moduri de utilizare a cafelei în grădină și grădină de legume, fie ca îngrășământ organic sau pentru a preveni dăunătorii și bolile la plante. Îți arătăm cum să reciclezi zațul de cafea pentru grădină.

Îngrășământul Ecologic: Puterea Cafelei în Grădinărit

Cafeaua este un îngrășământ excelent pentru plante. De fapt, conține nutrienți care pot fi absorbiți de plante, precum potasiu, magneziu, fosfor etc. De asemenea, ajută hortensiile și roșiile să își intensifice culoarea.

Pentru a folosi cafeaua ca îngrășământ, trebuie să presari câteva boabe de cafea la baza plantelor și să le amesteci cu pământul din grădină, folosind o acțiune ușoară de sapă pentru a se încorpora bine.

Ai grijă să nu sapi prea mult pentru a nu rupe rădăcinile plantei tratate. De asemenea, poți folosi cafeaua rămasă din cafetieră, de exemplu, nu este necesar să folosești boabe.

Repelent perfect împotriva prădătorilor din grădină

Furnici, afide, melci… Diferite specii de insecte și moluște atacă plantele din grădină. Din fericire, boabele de cafea pot fi folosite ca repelent natural. În continuare îți arătăm cele mai comune și cum să folosești cafeaua pentru a le respinge.

Pentru furnici

Furnicile pot invada grădina într-un timp scurt și pot fi o problemă pentru grădinari. Pentru a le alunga, pur și simplu amestecă lămâie cu boabe de cafea și toarnă amestecul în sol sau în zonele frecventate de furnici.

Ideal ar fi să identifici traseul furnicilor și să aplici preparatul pe el, dacă nu, poți aplica la marginile paturilor și ghivecelor pentru a preveni atacul furnicilor. Ține cont că trebuie aplicat după fiecare udare sau ploaie.

Pentru afide

Afidele sunt insecte care distrug plantele ornamentale și grădina de legume. Pentru a le ține la distanță, poți pune boabele de cafea la baza plantelor, sau poți pulveriza puțină cafea rece pe plante.

Această metodă este utilă când atacurile nu sunt foarte severe și mai degrabă pentru a preveni apariția acestor insecte.

Pentru melci

Melcii tind să apară când vremea este ploioasă. Aceste moluște se hrănesc în principal cu plante. Pentru a evita distrugerea plantelor din grădină, este mai bine să presari zațul de cafea în jurul lor.

Cafeaua împiedică mișcarea melcilor. Cu toate acestea, dacă plouă des, nu există o modalitate de a-i opri. Prin urmare, este recomandabil să presari zațul de cafea la baza grădinilor și plantelor după fiecare ploaie.

Menținerea Pisicilor Departe de Plante

Pentru pisici, grădina reprezintă un veritabil teren de joacă. Într-adevăr, felinelor le place să zgârie plantele. Mai mult, ele mănâncă adesea legume și folosesc grădina ca litieră. Combinați zatul de cafea cu coji de citrice și presărați amestecul în jur, pentru a ține pisicile departe de grădină și livadă.

Compostul și Zațul de Cafea, Ingrediente Ideale pentru Plante

Compostul este un produs obținut din resturi vegetale și materie organică. Acesta reduce cantitatea de deșeuri menajere cu 20-30%, dar îmbunătățește și fertilitatea solului.

Atunci când este combinat cu zațul de cafea, acesta din urmă stimulează o activitate biologică ce rezultă într-un îngrășământ de calitate.

De fapt, acesta este bogat în azot, un mineral esențial pentru creșterea plantelor. Totuși, o cantitate prea mare de zaț de cafea în compost poate avea efectul opus, datorită acidității sale.

Îmbogățirea Solului cu Zaț de Cafea

Zațul de cafea conferă solului un aport bogat de fosfor, azot și potasiu. Pentru a face acest lucru, pur și simplu încorporați zatul de cafea în solul din grădină. Astfel, semințele de plante pot germina cu ușurință datorită acestui amestec.

Semănatul cu Ajutorul Zațului de Cafea

În general, este indicat să așteptați până când temperaturile solului și ale aerului sunt suficient de ridicate pentru a începe plantarea în grădină. Totuși, în unele situații, acest lucru este dificil, de exemplu, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile persistente.

Zațul de cafea este soluția ideală pentru a facilita plantarea în grădină. În acest scop, depozitați zatul de cafea într-o cutie deschisă și lăsați zațul de cafea să se usuce.

În ziua însămânțării, amestecați semințele care urmează să fie semănate cu zațul de cafea uscat. Acest lucru ajută la menținerea fertilizării viitoarelor plante și la protejarea acestora de dăunătorii care atacă plantele nou-încolțite.

Cultivarea ciupercilor cu zaț de cafea

Ciupercile sunt unul dintre principalele ingrediente în bucătărie. Pentru a le cultiva în grădină, trebuie să folosiți zațul de cafea și să urmați pașii următori:

Spălați-vă mâinile cu un săpun antibacterian, apoi amestecați zațul de cafea cu semințe de miceliu (ciuperci). Puneți amestecul într-o pungă mare și închideți-o bine. Păstrați punga într-un loc cald și întunecat timp de aproximativ trei săptămâni (de exemplu, într-un dulap).

Odată ce amestecul devine complet alb, plasați-l într-o încăpere luminată, dar nu la lumina directă a soarelui, faceți o gaură în partea de sus a pungii și pulverizați apă de două ori pe zi în gaură pentru a păstra umezeala substratului.

De obicei, după o săptămână, primele ciuperci încep să apară. Prin urmare, tot ce rămâne de făcut este să așteptați până la sfârșitul creșterii lor pentru a le recolta și consuma.

Folosirea cafelei pentru a topi zăpada din grădină

Iarna, solul din grădină tinde să fie alunecos. Din fericire, zațul de cafea reduce riscul de cădere. De fapt, datorită acidității sale, topește zăpada și gheața. În plus, este o soluție economică și ecologică.

Alte utilizări ale zațului de cafea în grădină

Datorită acidității sale, zațul de cafea poate face florile de hortensie să devină albastre.

Atrage râmele de pământ în grădină, râmele fiind utile pentru obținerea unui teren bun de cultivat.

La fel ca solul, poate fi utilizat ca mediu de cultivare. În acest scop, trebuie să fie uscat pentru a evita putrezirea.

Boabele de cafea facilitează semănatul dacă semințele sunt prea ușoare și mici.

Unde să găsești zat de cafea când nu bei cafea?

Pentru oamenii care nu beau cafea, soluția pentru a găsi zaț de cafea este să meargă la baruri sau cafenele. Personalul acestor stabilimente va fi încântat să ofere zațul de cafea în loc să îl arunce.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button