Sfaturi pentru a favoriza înflorirea suculentelor și cactușilor

Observând cum înfloresc suculentele sau cactușii dumneavoastră este unul dintre cele mai satisfăcătoare aspecte ale îngrijirii suculentelor și cactușilor. Cu toate acestea, stimularea înfloririi poate fi unul dintre cele mai dificile aspecte. Dacă doriți să îi determinați să înflorească, este necesar să le acordați o îngrijire și o atenție suplimentară.

Apa

În general, suculentele preferă perioade de udare sporadică, aproximativ o dată pe săptămână, mai ales în timpul sezonului de creștere.

Totuși, pentru ca suculenta dumneavoastră să înflorească, va avea nevoie de udări mai frecvente.

În timpul perioadelor de creștere, ar trebui să udați plantele din belșug până când apa se scurge prin găurile de drenaj.

Nu udați din nou până când nu se usucă centimetrul superior al substratului. Asigurați-vă că nu înecați planta; la urma urmei, este o suculentă.

Majoritatea plantelor suculente intră în repaus o parte a anului. Perioada de repaus este necesară pentru a pregăti terenul pentru înflorire. Mențineți planta mai uscată în timpul perioadei de repaus.

Îngrășământ

Suculenta dumneavoastră are nevoie de multă hrană pentru a produce flori și semințe cu care s-ar putea înmulți, iar îngrășămintele au toți nutrienții de care are nevoie pentru a o ajuta să înflorească, cu condiția să fie cele potrivite, desigur.

Fertilizați suculentele începând din primăvară, când planta începe să crească.

Folosiți un îngrășământ de putere medie cu un conținut ridicat de fosfor și scăzut de azot o dată pe lună în timpul creșterii plantei, oprindu-vă din hrănire la sfârșitul verii sau la începutul toamnei.

Va trebui să fertilizați doar o dată pe lună, dar în loc să diluați 4:1, diluați-l doar 2:1. Pentru a o ajuta să înflorească, folosiți un îngrășământ bogat în fosfor, cum ar fi 10-15-10.

Temperatura

Multe plante suculente provin din regiuni deșertice, așa că au nevoie de temperaturi ridicate în timpul verii pentru a-și stimula procesul de înflorire.

În cele mai multe cazuri, locuințele cu aer condiționat nu oferă temperaturile extreme necesare.

Plantele suculente de interior beneficiază dacă sunt mutate în aer liber în timpul lunilor de vară. Mutarea ar trebui să fie treptată, expunându-le la mai multă căldură și lumină solară încet, pe parcursul a două săptămâni.

Suculentele au nevoie de temperaturi ridicate pentru a începe să înflorească, așa că este posibil să doriți să investiți într-o lampă de căldură sau să le mutați încet în aer liber în timpul verii, mutându-le în locuri mai calde și mai luminoase pe parcursul mai multor săptămâni.

Totuși, dacă păstrați plante suculente provenite din deșerturi cu ierni reci, ar trebui să le mențineți la răcoare și în repaus pe timpul iernii, deoarece creșterea bruscă a căldurii și a nutrienților în timpul verii, după perioada de repaus din timpul iernii, le va pregăti mai bine pentru a începe să înflorească.

Lumina

Majoritatea plantelor suculente necesită lumină intensă pentru a înflori, astfel încât să poată fotosintetiza suficientă hrană de la soare pentru a demara procesul de înflorire.

Dacă doriți ca suculenta dumneavoastră să înflorească, cel mai bine este să o poziționați lângă o fereastră, unde va primi multă lumină solară în acest scop.

De asemenea, majoritatea suculentelor vor avea nevoie de perioade mai lungi de lumină decât de obicei pentru a înflori, deoarece vara este perioada în care acest lucru tinde să se întâmple.

Cele mai multe plante suculente necesită lumină solară în mijlocul zilei, preferabil dimineața, pentru a produce hrana necesară înfloririi.

Din nou, este recomandat să le poziționați lângă o fereastră; în caz contrar, puteți achiziționa o lumină de creștere pentru a stimula înflorirea suculentelor dumneavoastră.

Cu toate acestea, aveți grijă să alegeți suculenta potrivită: unele, cum ar fi haworthiile, pot înflori în plină umbră; altele, cum ar fi cactușii de sărbătoare, au nevoie de fapt de perioade scurte de lumină naturală pentru a înflori.

Dacă achiziționați o suculentă și nu știți de câtă lumină are nevoie, verificați profilul plantei pentru a afla sau întrebați vânzătorul.

Vârsta

Trebuie să luați în considerare vârsta suculentei dumneavoastră dacă doriți ca aceasta să înceapă să înflorească. Este ideal să încercați să le stimulați înflorirea după ce le aveți de cel puțin 4-6 ani, deoarece atunci încep să înflorească multe plante suculente, și în special cactușii. Dacă aveți noroc, puteți achiziționa o suculentă care este deja înflorită.

Va muri după înflorire?

Multe plante suculente sunt plante monocarpice. Aceste tipuri de plante suculente cresc, înfloresc, depun semințe și apoi mor.

Plantele monocarpice pot fi clasificate ca plante anuale, bienale și perene.

Plantele anuale înfloresc și depun semințe într-un an, cele bienale în două sezoane, iar cele perene pot necesita uneori mai mulți ani pentru a înflori.

Majoritatea plantelor suculente pot sigila părțile deteriorate; este întotdeauna bine să îndepărtați rapid frunzele, tulpinile și florile rupte, bolnave sau moarte.

Concluzie

Este important să luați în considerare toate elementele prezentate în acest articol dacă doriți ca suculenta dumneavoastră să înflorească.

Lumina și căldura pe cont propriu nu vor asigura înflorirea, nici udarea mai frecventă decât de obicei, și chiar și acordarea celei mai minutate îngrijiri plantei dumneavoastră nu va fi de folos dacă aceasta nu este suficient de matură.

Dacă nu sunteți atenți, puteți chiar să vă omorâți planta din greșeală dacă nu luați în considerare toate sfaturile pe care le-ați citit aici.

Cu toate acestea, dacă sunteți atenți cu planta dumneavoastră și aveți grijă de ea, ați putea fi răsplătiți cu unul dintre cele mai unice și frumoase exemplare pe care ți le poate oferi o plantă.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button