Cum să cultivi suculente și cactuși în grădina exterioară

Cu puțin efort, suculentele pot arăta extrem de bine atunci când sunt cultivate în grădină, însă ele necesită o anumită atenție. În acest articol vom explora modul în care suculentele pot fi cultivate în aer liber, menținându-le sănătoase.

Nu e de mirare că plantele suculente sunt atât de populare, dat fiind ușurința cu care pot fi cultivate și întreținute, varietatea și frumusețea lor uimitoare. Iată 8 sfaturi pentru cultivarea suculentelor în aer liber:

Udarea

Vara

Pentru plantele suculente, cea mai bună abordare este udarea abundentă, dar mai rar. Suculentelor le place să se usuce între udări și urăsc să fie udate continuu la rădăcini.

Aceasta este regula, indiferent dacă plantele sunt în interior sau în exterior. Udați întotdeauna în profunzime pentru a satura solul și pentru a le oferi suculentelor dvs. o udare bună și temeinică.

Iarna

În timpul lunilor de iarnă, plantele dvs. suculente vor intra în repaus vegetativ și vor da puține sau niciun semn de creștere.

Aici, udarea excesivă poate provoca daune reale plantelor dvs., iar pierderile pot apărea mai ușor.

Verificați ca solul să aibă foarte puțină umiditate sau să fie complet uscat înainte de a uda. Odată ce zilele se lungesc, veți observa că plantele dvs. încep să crească din nou activ, iar acesta este semnalul dvs. pentru a începe să udați mai regulat.

Sfaturi pe tot parcursul anului

Nu există o frecvență exactă de udare, deoarece aceasta variază în funcție de tipul de suculentă, dar, ca regulă generală, udați doar atunci când solul se usucă complet, de obicei o dată sau de două ori pe săptămână este suficient.

În mod ideal, udați dimineața, astfel încât planta să aibă timp să absoarbă umezeala înainte de sosirea căldurii zilei.

Dacă frunzele plantei încep să se ofilească, acesta este un semn că nu udați suficient de des sau de adânc. Nu veți pierde planta complet, dar este posibil să trebuiască să îndepărtați unele frunze. Vezi: Cum și când să udați suculentele și cactușii.

Grupați plantele cu nevoi de apă similare.

Cu alte cuvinte, evitați să plantați suculente lângă plante perene foarte pretențioase care necesită un sol bogat și udări frecvente.

În mod ideal, ar trebui să aveți în grădină o zonă rezistentă la secetă, cu un nivel scăzut de apă, una cu apă moderată și așa mai departe. Acest lucru vă simplifică grădina și treburile. În plus, plantele dvs. vor fi mai fericite.

Sol adecvat

Pământul pentru cactuși și plante suculente este disponibil la pungă în pepiniere și centre de grădinărit. Deși este util pentru plantele din containere, în special pentru cele care vor fi folosite ca plante de apartament, nu este întotdeauna practic sau necesar pentru suculentele plantate în grădină.

Utilizați un amestec de sol care se drenează liber, astfel încât rădăcinile suculentelor să nu fie în mod constant îmbibate.

Puteți cumpăra pământ de ghiveci special pentru cactuși și suculente, care are combinația potrivită de ingrediente pentru a ajuta plantele dvs. să înflorească.

Dacă preferați să vă amestecați singur solul, vă sugerăm să folosiți un amestec de 40% turbă, 20% fibre de cocos, 20% perlit și 20% nisip grosier spălat.

Creați un aspect natural acoperind solul expus cu pietre mici, nisip, lemn și alte accente naturale.

Acest lucru ajută, de asemenea, la prevenirea erodării sau slăbirii solului, precum și la prevenirea evaporării apei după udare.

Lumina ideală

Cele mai multe plante suculente au nevoie de un amestec de lumină solară și umbră pentru a se dezvolta sănătos. Nici una dintre extreme nu va rezulta într-o plantă frumoasă și fericită.

În general, plantele suculente au nevoie de cel puțin 6 ore de soare direct, dar când primiți o nouă plantă, informați-vă cu privire la nevoile sale de lumină, deoarece nu toate plantele suculente au aceleași nevoi.

Culoarea plantei este un indicator al nevoilor sale de lumină. De exemplu, plantele suculente iubitoare de umbră tind să aibă nuanțe de galben și verde, în timp ce suculentele iubitoare de soare sunt mai degrabă roșiatice și portocalii.

Plantele suculente oferă culori strălucitoare și arată cel mai bine când sunt expuse la zile lungi de lumină directă a soarelui (mai mult de 6 ore de lumină directă). Deși puteți cultiva suculente la umbră, culorile lor nu vor fi la fel de intense.

Dacă suculenta dvs. crește puțin cam filiformă, cu o tulpină lungă și mult spațiu între frunze, atunci probabil că nu primește suficientă lumină și caută soarele.

Cultivarea plantelor suculente în solul de grădină

Unii oameni cred că plantele suculente sunt plante de apartament și că, atunci când sunt cultivate în aer liber, ar trebui să fie puse în containere și ghivece.

Deși arată foarte bine într-un aranjament de ghiveci bine conceput, plantele suculente, ca orice altă plantă, se bucură să fie plantate în pământul grădinii, unde pot rodi și se pot înmulți.

În regiunile calde, care nu se confruntă cu temperaturi de îngheț în timpul iernii, plantele suculente pot crește perfect în pământ sau în straturi supraînălțate.

Unele sunt atât de adaptabile la condițiile de sol încât pot crește aproape oriunde există cel puțin o parte de sol în care pot prinde rădăcini.

Atunci când plantați plante suculente în sol, este important să le oferiți un sol bine drenat care să prevină putrezirea rădăcinilor. Înainte de plantare, creați o movilă folosind un amestec de sol ușor, specific pentru suculente. Apoi, plantați suculenta în această movilă.

Atunci când plantați plante suculente care tind să se răspândească, asigurați-vă că lăsați suficient spațiu între plante. Aceste plante mici se extind generos pe măsură ce maturizează.

Odată ce sunt plantate în patul de grădină, plantele suculente necesită puțină îngrijire. În timpul secetei sau căldurii extreme, luați în considerare udarea dacă frunzele lor încep să se ofilească. Dar rețineți că plantele suculente însetate sunt mai bune decât cele udate excesiv.

Protejați-le de îngheț

Majoritatea acestor plante iubitoare de soare nu rezistă la temperaturi sub 4 grade Celsius. Utilizați întotdeauna temperaturile nocturne ca ghid pentru momentul în care plantele suculente care nu sunt rezistente pot fi plasate sau plantate în aer liber.

O regulă bună de urmat este o temperatură nocturnă constantă de 10 grade Celsius, astfel încât plantele să nu devină prea stresate sau să înghețe în timpul nopții.

La sfârșitul verii și începutul toamnei, monitorizați temperaturile nocturne pentru a ști când să aduceți suculentele în interior pentru a se odihni în timpul iernii.

Aduceți-le înăuntru odată ce temperaturile nocturne scad la o medie de 5 grade.

Nu le lăsați afară în timpul unui îngheț. Dacă le cultivați în pământ, puteți construi un mic adăpost din nailon pentru a le proteja mai bine în timpul iernii.

Dăunători

Dacă suculenta sau cactusul dvs. nu arată bine, simptomele pot include:

  • Mugurii nu se deschid
  • Creștere distorsionată
  • Aderențe ale rădăcinilor asemănătoare bumbacului
  • Insecte minuscule pe noile creșteri
  • Pete de tip paprika pe frunze
  • Umflături brune pe tulpini
  • Frunze exterioare prăbușite
  • Găuri în frunze

Vinovatul? Insectele. Unii grădinari cred că plantele suculente sunt rezistente la insecte. Din păcate, insectele vor devora practic orice plantă.

Deși suculentele nu atrag mulți dăunători, suculentele de exterior pot fi infestate de temuta făinare.

Aceste insecte albe, fără aripi, sunt comune în climatele calde și în sere, unde le place să se hrănească din plante suculente, și nu există o plantă mai apetisantă decât o suculentă.

Dacă observați făinare pe suculenta dvs. de exterior, vă recomandăm să îndepărtați frunza sau ramura infest

ată. Dacă insectele au invadat întreaga plantă, cel mai bine este să renunțați la plantă. Vezi: Cum să combateți în mod natural făinarea de bumbac.

Boli

Un semn de boală la plantele suculente este o excrescență canceroasă de culoare portocalie lângă sau pe tulpină. Aceasta a fost probabil infectată de un acarian microscopic.

Pentru a trata: îndepărtați țesutul infectat și puneți suculenta într-un recipient separat până când apare o nouă creștere sănătoasă. Pentru a evita răspândirea la alte plante, curățați-vă bine uneltele după ce le folosiți pe plantele suculente infectate.

O altă boală care afectează aloe, gasterias și alte plante suculente provoacă pete pe frunze, împreună cu țesut cu aspect de vânătăi.

Remediul: amestecați două linguri de scorțișoară măcinată cu o jumătate de litru de alcool izopropilic, agitați bine, lăsați să acționeze peste noapte, strecurați printr-un filtru de cafea și pulverizați plantele a doua zi.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button