Metode naturale pentru a ține pisicile departe de plante

Există diferite tehnici, sfaturi și trucuri pentru a speria pisicile de plante. În acest articol vom vedea cum să speriem pisicile de plante și să le împiedicăm să stea în grădina de legume și în locurile din grădină pe care nu ni le dorim. Vă vom arăta cum să țineți pisicile la distanță și cum să evitați pisicile și toate metodele pentru a le îndepărta în mod natural, acestea sunt foarte eficiente, complet organice și inofensive pentru plante și, bineînțeles, pentru pisici.

Introducere

Cum să țineți pisicile departe de plante? Deși aceste animale sunt foarte drăguțe, ele pot provoca pagube și ar putea fi necesar să fie ținute la distanță.

Din fericire, există multe soluții naturale de respingere care nu vor fi periculoase nici pentru pisici, nici pentru oameni.

Așadar, înainte de a recurge la substanțe chimice, cel mai bine este să încercați una dintre abordările noastre naturale pentru a ține pisicile la distanță, fie că folosiți plante repelente, produse alimentare sau uleiuri esențiale.

Vă vom oferi o imagine de ansamblu a metodelor care sunt eficiente și care ar trebui interzise.

Repelenți naturali pentru pisici

Piperul

Cel mai cunoscut și cu siguranță cel mai eficient repelent natural pentru pisici este piperul.

De preferat măcinat, piperul emană un miros care nu le place pisicilor, va adulmeca boabele și va pleca imediat fără urmă!

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că va fi necesar să se reînnoiască operațiunea în mod regulat, în special după ploaie.

Lămâia

Una dintre cele mai bune metode naturale de respingere a pisicilor este lămâia, al cărei miros este foarte respingător pentru pisici.

Poți tăia felii de lămâie și le poți așeza pe marginea straturilor de flori sau a ghivecelor, de asemenea, este bine să stropești cu zeamă acolo pe unde umblă pisicile, dar niciodată să nu stropești cu zeamă pământul în care se află plantele, ci doar pe margini.

Dacă doriți să puneți între plante, folosiți un recipient în care să puneți feliile sau zeama. Nu uitați să le reînnoiți până când pisicile se obișnuiesc să nu se mai ajungă în preajmă, nu le ia mult timp să-și dea seama.

Uleiuri esențiale

Un alt repelent pentru pisici bazat pe mirosul de uleiuri esențiale, de lavandă sau de lămâie.

Uleiul esențial este depus pe un tampon de bumbac, care este plasat în calea pisicii.

Mirosul acționează ca un repelent împotriva pisicii, în timp ce pentru oameni, este un miros proaspăt care invadează grădina.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că uleiul esențial poate fi toxic peste o anumită cantitate.

Prin urmare, este de preferat să îl folosiți cu grijă și să îl diluați în apă dacă doriți să îl pulverizați în locuri strategice.

Plante repelente

În categoria plantelor care resping pisicile; Geraniile. Pentru a fi eficiente, geraniile trebuie să fie plantate în ghivece plasate în mod inteligent.

Acest lucru funcționează și cu ierburi aromatice, cum ar fi lavanda, cimbrul sau rozmarinul.

Oțet alb

Oțetul alb poate fi, de asemenea, folosit și pulverizat în zonele pe unde trec pisicile.

Mirosul puternic le face să se simtă inconfortabil, fără ca produsul să fie toxic pentru animale sau oameni. Trebuie doar să îl aplicați timp de câteva zile, până când pisica înțelege că acea zonă nu este confortabilă pentru ea.

Repelente pentru pisici care nu funcționează

Adesea menționat, dar de o eficacitate foarte mediocră: repelent pentru pisici pe bază de muștar amestecat cu apă.

Principiul este să amestecați apă și muștar și să aplicați această soluție în locurile unde doriți să țineți pisicile la distanță.

Repelentul pentru pisici ar trebui să funcționeze din cauza mirosului de muștar. O altă condiție foarte importantă este schimbarea regulată a soluției.

Repelentul pentru pisici pe bază de coji de castane nu este, de asemenea, necesar. Se presupune că este eficient deoarece mirosul de coji uscate deranjează pisicile, acestea devin ineficiente și pot chiar dăuna atât animalelor, cât și oamenilor.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că mirosul de înălbitor (hipoclorit de sodiu), contrar credinței populare, atrage pisicile.

Așadar, aveți grijă să nu folosiți un produs care conține înălbitor, atunci când doriți să curățați o suprafață, folosiți în schimb oțetul alb. Pe lângă faptul că este natural, mirosul său nu este apreciat de pisici.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile atunci când vine vorba de alungarea pisicilor din locurile în care nu doriți să ajungă. Aceste metode au fost testate și funcționează cu adevărat.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button