10 flori comestibile care sunt ușor de cultivat acasă

Doriți să adăugați o notă specială la următoarea masă? Nu trebuie să căutați mai departe de grădina dvs. pentru a găsi 10 tipuri de flori comestibile pe care le puteți cultiva cu ușurință sau pe care probabil le aveți deja acasă. Aceste flori pot fi consumate în mai multe feluri, să vedem care sunt acestea.

Lucruri de luat în considerare înainte de a recolta flori comestibile

Nu toate florile sunt comestibile. Este important să vă asigurați că ați identificat planta potrivită. Obțineți un ghid bun care să vă ajute să găsiți și să selectați în siguranță plante noi pe care să le adăugați în bucătărie.

Asigurați-vă că ceea ce alegeți nu a fost stropit cu pesticide. Este recomandabil să evitați florile de pe marginea drumurilor și din pepiniere, deoarece este posibil ca acestea să fi fost tratate cu substanțe chimice.

Consumați flori cu moderație. În unele cazuri, consumul a prea multe flori comestibile poate provoca tulburări de stomac. Dacă aveți o alergie la polen, cel mai bine este să încercați câte puțin din fiecare floare, pentru a vă asigura că nu aveți o reacție.

Nu uitați să recoltați în mod responsabil, mai ales dacă căutați hrană în sălbăticie. O regulă generală este de a lua mai puțin de treizeci la sută din ceea ce este în creștere. Această practică permite ca plantele să continue să se dezvolte și să lase hrană pentru insectele polenizatoare.

Cum să folosiți florile comestibile în bucătărie

Mai multe flori se potrivesc bine în salate și poate ați văzut nasturci și panseluțe servite în restaurante.

Altele pot fi adăugate la produsele de patiserie sau folosite ca garnitură, iar multe dintre ele pot fi folosite ca ceaiuri medicinale delicioase.

Deoarece recoltarea poate necesita multă muncă, cel mai simplu este să folosiți cantități mici de flori ca garnituri și ornamente.

Dar dacă aveți timp sau destule ajutoare puteți recolta suficiente flori pentru a face delicatese precum brioșe cu păpădie sau jeleu de violete.

Unele flori pot fi consumate întregi, cum ar fi păpădia, violetele, mugurii de crin și florile de plante medicinale. Numai petalele florilor mai mari, cum ar fi trandafirii, se consumă. Bazele lor verzi pot fi amare.

10 tipuri de flori comestibile

1. Limba mielului (Borago officinalis)

Florile delicate și albastre ale plantelor de limba mielului, care altfel au un aspect mai degrabă simplu, sunt un decor minunat pentru prăjituri, ceaiuri cu gheață și mâncăruri. Nu au prea multă savoare, dar sunt atât de frumoase încât nu deranjează pe nimeni.

Frunzele, care au o aromă plăcută de pepene verde, pot fi folosite pentru a face ceaiuri gustoase sau pentru a aromatiza ușor apa rece.

Albinele iubesc, de asemenea, florile de limba mielului, așa că sunt o modalitate excelentă de a atrage polenizatori în grădina dvs. (Un mic avertisment: borșul este un autoînsămânțător prolific, așa că fiți pregătiți să îl găsiți crescând peste tot în zonă dacă îl plantați).

2. Gălbenele (Calendula officinalis)

Gălbenelele sunt un plus frumos pentru grădina de vară – și pentru mesele de vară! Numit și „șofranul săracului”, petalele sale sunt un adaos gustos și frumos la mâncărurile de orez, salate, supe și ouă.

Dacă vă place să faceți balsamuri de casă, păstrați puține gălbenele pentru a le infuza în ulei, care este adesea folosit pentru a calma diverse afecțiuni ale pielii. Sau adăugați-l în balsamul de buze ca remediu pentru arsurile solare.

3. Crinul de zi (Hemerocallis)

Icoana verii, crinului de zi are muguri și flori gustoase care pot fi folosite în amestecuri, supe și chiar umplute cu fructe și servite ca desert.

Un mic procent de persoane nu tolerează crinii de zi, mai ales atunci când sunt cruzi. Gustatiți puțin înainte de a face o oală mare de supă de crin și renunțați la ele dacă aveți greață sau alte neplăceri gastrointestinale.

Baza verde a florii este de obicei aruncată, deoarece are un gust puternic și neplăcut. Mugurii de flori nedeschisi au un gust asemănător cu cel al fasolei verzi și pot fi folosiți în mâncăruri care necesită acest ingredient.

4. Păpădia (Taraxacum officinale)

Poate una dintre cele mai subestimate plante de primăvară și numită pe nedrept buruiană, păpădia este plină de nutrienți.

Pe lângă faptul că vă puteți bucura de frunzele sale în salate, o puteți găti la aburi sau sa prăjiti florile nedeschise.

Dacă aveți mult timp și răbdare, puteți extrage petalele galbene și dulci și să le adăugați la produsele de patiserie, să faceți un sirop sau să vă faceți propriul vin de păpădie.

5. Hisop (Hyssopus officinalis)

O plantă medicinală delicioasă, frumoasele flori purpurii ale isopului au aceeași aromă de lemn dulce ca și frunzele, iar toate pot fi folosite pentru a prepara ceaiuri despre care se crede că ameliorează durerea, calmează afecțiunile respiratorii și ajută la digestie.

Folosit uneori în mâncăruri sărate, isopul poate aromatiza și înghețata și budincile.

Alte specii din familia mentei au, de asemenea, flori comestibile care pot adăuga interes la salatele de fructe, băuturile răcoroase de vară și deserturi.

6. Năsturel (Nasturtium officinale)

Un adaos relativ comun la salatele din restaurantele de lux, năsturelul este o floare de grădină și o garnitură superbă.

Florile pot fi umplute sau tocate pentru a fi adăugate în omlete sau în alte feluri de mâncare în care un pic de condiment este binevenit.

Frunzele au o aromă similară și pot fi folosite în combinație cu florile. Unii oameni pun semințele la murat pentru a obține ceva asemănător cu un caper.

7. Lavanda (Lavandula)

Pe lângă aroma lor liniștitoare, florile de levănțică sunt un adaos delicios la produsele de patiserie, înghețată, deserturi și ceaiuri.

Lavanda este adesea combinată cu lămâie sau afine în produse de cofetărie, cum ar fi produse de patiserie și înghețată.

Este, de asemenea, un ingredient cheie în ierburile de Provence, care constituie un condiment minunat pentru legume și carne.

8. Trandafirul (Rosa L.)

Petalele de trandafir au un gust dulce combinat cu o notă de picant. Aromele variază în funcție de soi și de condițiile de creștere, dar, în general, petalele mai închise la culoare au mai multă aromă.

Partea albă a petalei este mai amară, așa că majoritatea oamenilor le elimină. Încercați să folosiți petale de trandafir pentru a aromatiza înghețata, gemurile, jeleurile, biscuiții și alte produse de patiserie.

De asemenea, pot fi infuzate în miere lichidă și folosite pentru a acoperi biscuiții, brioșele sau prăjiturile preferate.

Trandafirul arată foarte bine atunci când este amestecat cu ceai, puteți face ceai de unul singur cu petale de trandafir sau le puteți combina cu ceaiul preferat.

9. Violeta (Viola odorata)

Cele mai multe violete sunt comestibile, deși se știe că soiurile galbene pot provoca dureri de stomac (violetele africane nu sunt cu adevărat violete și sunt otrăvitoare, așa că nu le atingeți).

Violetele nord-americane au mai puțină aromă decât violetele dulci europene, care se potrivesc mai bine în rețete de desert, cum ar fi budinci, prăjituri și bomboane.

Tipurile mai puțin dulci sunt un bun adaos la salate și smoothie-uri, iar toate pot fi folosite pentru a face un ceai verde-albastru minunat, despre care se crede că ajută la ameliorarea durerii, a insomniei și a tusei.

10. Flori de plante medicinale

Multe dintre ierburile dumneavoastră preferate, cum ar fi arpagic, busuioc, mentă, rozmarin, oregano, mărar și coriandru, au flori comestibile.

Aroma florilor de plante este de obicei ceva mai blândă decât cea a frunzelor, așa că le puteți arunca întregi în loc să le tăiați la fel de fin ca pe frunze.

Florile de ierburi pot fi adăugate la mâncărurile cu legume și ouă și servesc ca garnitură gustoasă pentru supe.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button