5 moduri de a folosi talcul în grădină și în cultura organică

Talcul este un produs mineral pe care îl putem folosi liniștiți în grădină sau în cultura de legume, fără a contamina locul. Talcul are proprietăți excelente pentru a preveni atacurile de furnici, gândaci, afide și alte insecte dăunătoare pentru plante. În acest articol, vom învăța cum să folosim talcul pentru îngrijirea grădinii, culturii de legume și, de asemenea, pentru sănătatea noastră. Să vedem modurile de a folosi talcul la plante și în grădinarit.

Folosirea talcului împotriva insectelor

Furnicile sunt insecte delicate care detestă să treacă prin praf de talc. Pulverizându-l în zonele lor de trecere, mai ales sub uși și ferestre, ai șansa de a le ține departe de casă.

De asemenea, poți pune talc la baza plantelor pentru a împiedica trecerea furnicilor. Desenează un cerc în jurul tulpinii, lăsând aproximativ 20 cm, și insectele nu vor trece pe acolo.

Nici gândacilor nu le place praful de talc, iar trucul este să evităm ca plantele noastre preferate să ajungă în meniul insectelor. În acest caz, presară frunzele plantelor direct cu talc, pentru a le descuraja să se așeze.

Singurul neajuns este că va trebui să repeți operațiunea după fiecare ploaie, pe parcursul sezonului.

Protejează-ți mâinile cu pulbere de talc

Cine nu a încheiat o zi de grădinarit intens cu bătături pe mâini? Cauza este transpirația, care face ca pielea să alunece de pe răsad, sapa sau ghiveci.

Folosirea pulberii de talc ajută la absorbția eficientă a umidității de pe piele, pentru a evita alunecarea pe mânere și, astfel, reduce riscul de bătături.

Metoda? Pur și simplu pulverizează mânerele uneltei, sau chiar palmele direct, repetând aplicația de îndată ce mâinile tale încep să transpire.

Și pentru cei care îngrijesc grădina cu mănuși, folosim talc în interiorul mănușilor, din nou pentru a absorbi umiditatea, pentru a limita bătăturile… și pentru a ne scoate mănușile mai ușor la sfârșitul zilei!

Folosirea talcului pentru eliminarea afidelor

La fel ca furnicile și gândacii, afidele detestă praful de talc. Aceasta este o veste bună, deoarece majoritatea grădinarilor detestă afidele care se delectează cu plantele tale.

Pentru a scăpa de afide, presară o cantitate generoasă de talc pe frunzele trandafirilor sau pe oricare alte frunze ale plantelor infestate, praful va sufoca unele dintre insecte și va ține restul la distanță, de asemenea va respinge și furnicile.

Cu alte cuvinte, folosirea talcului pentru a controla afidele este o idee care merită încercată când vezi primele frunze roase.

Folosirea prafului de talc pentru protejarea plantelor

Unele plante sunt deosebit de sensibile la umiditate, mai ales când au fost recent plantate. La replantare sau tăiere, indiferent de metodă, putem folosi praful de talc pentru a proteja rădăcinile.

Pulverizându-l înainte de plantare, limităm riscurile de exces de umiditate și astfel putrezirea rădăcinilor. Înainte de a planta semințele în pământ, recursul la talc este recomandat din nou.

Presărând ușor semințele cu talc înainte de a le acoperi cu pământ descurajează în general iepurii, păsările și alte animale să le roadă. Pentru plante, talcul nu va fi suficient, va trebui să utilizăm praful de usturoi pentru a respinge animalele pofticioase.

Absorbția mirosurilor cu praful de talc

Folosești cizme de grădină sau cizme de ploaie la fiecare ieșire în grădină? Foarte bine. Din nefericire, pe termen lung, mirosurile se instalează și nu mai dispar.

Cu toate acestea, folosirea prafului de talc în încălțămintea de grădinarit este suficientă pentru a limita mirosurile, sau chiar pentru a preveni instalarea lor.

Presărat în talpa încălțămintei, acestea absorb atât transpirația, care este în parte responsabilă pentru mirosurile neplăcute, cât și mirosurile în sine. Un truc ieftin care funcționează la fel de bine și în interior, de altfel, în încălțămintea urbană sau în adidașii întregii familii.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

One Comment

  1. Am citit cu interes toate sfaturile utile care nu necesita costuri mari.Merita sa incercam ,produsele naturale pe care lea ti mentionat.

    Va multumesc,cu prietenie Maria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button