Metode Naturale de Combatere a Ploșnițelor din Grădină și Livadă

Dacă dorești să afli cum să scapi de ploșnițele din grădină, aici ai un articol pe care am dorit să fie complet despre majoritatea metodelor pe care le folosim pentru a proteja grădinile de tot felul de ploșnițe, fie că sunt verzi sau maro. Învață cum să elimini ploșnițele din grădină și din livada organică.

Cum să eviți proliferarea ploșnițelor

Cea mai bună prevenire împotriva ploșnițelor de grădină este de a elimina toate frunzele moarte, resturile de plante sau alte materiale organice în descompunere din jurul plantelor legumicole. Fă-o des pentru a evita atragerea ploșnițelor în grădina ta.

Umiditatea excesivă poate atrage de asemenea ploșnițele și rudele lor, așa că evită să umezești suprafața solului în jurul plantelor tale cât mai mult posibil. Este bine să uzi, dar dacă solul este umed așteaptă o zi sau două înainte să faci asta.

Identificarea Ploșnițelor

Ploșnițele pot fi identificate după forma lor distinctă de scut și după mirosul neplăcut pe care îl emană atunci când sunt deranjate. Cele mai cunoscute sunt ploșnițele maro și verzi, iar acestea tind să aibă aproximativ 1,7 cm în lungime și o formă de triunghi sau de scut. Ploșnițele pot fi de asemenea identificate prin zborul lor zgomotos și lent, și prin tendința lor de a se aduna în jurul surselor de lumină​.

Semne ale Infestării cu Ploșnițe

Un semn comun al infestării cu ploșnițe este prezența acestora în interiorul sau în jurul casei, în special în zonele unde se află lumină. Dacă ploșnițele sunt prezente în grădină, este posibil să observi deteriorarea plantelor. Ploșnițele se hrănesc cu seva plantelor, ceea ce poate duce la frunze deformate, fructe, flori și semințe. De asemenea, pot cauza decolorarea și cicatrizarea fructelor și legumelor, făcându-le nevandabile sau neestetice​​.

Impactul asupra Grădinii și Livezii

Ploșnițele pot cauza daune semnificative plantelor din grădină și livadă. Ele afectează o varietate de plante, inclusiv fructe, legume și flori, prin suptul sevei și depunerea ouălor pe plante. Acest lucru poate duce la deformarea și decolorarea fructelor și legumelor, ceea ce poate reduce randamentul și valoarea comercială a recoltelor. De asemenea, în timp ce se hrănesc, ploșnițele pot transmite patogeni care pot cauza boli plantelor​.

Cum să elimini ploșnițele de grădină în mod natural

Există mai multe trucuri naturale pentru a scăpa cu adevărat de ploșnița diavolului, ploșnița americană, ploșnița verde și toate celelalte care provoacă daune mari în grădini și livezi. Mai jos îți arătăm 11 moduri diferite de a elimina ploșnițele fără a folosi produse chimice.

Usturoiul este un repelent pentru insectele din grădină

Usturoiul are un miros puternic care îndepărtează majoritatea animalelor și dăunătorilor, ceea ce îl face un ingredient valoros pentru a scăpa de ploșnițele din grădină. Ploșnițele urăsc mirosul de usturoi.

Astfel, îl poți folosi ca o rețetă pentru a le menține departe de grădina ta. Pentru aceasta, zdrobește câteva căpățâni de usturoi sau folosește usturoi pulbere și amestecă-l cu puțină apă și săpun negru diluat sau cu macerat de urzică pentru a face un spray.

Acest spray poate fi pulverizat direct pe ploșnițe sau în locurile unde este probabil să se afle, cum ar fi la baza plantelor de roșii și în șanțurile din grădină. Repetă această operațiune des.

Uleiuri esențiale pentru a scăpa de ploșnițe

Uleiurile esențiale sunt concentratele lichide ale substanțelor conținute în plantele multor specii. Acestea pot fi folosite pentru a respinge ploșnițele din grădină.

Într-o sticlă de spray, amestecă 10 picături de ulei esențial de eucalipt, 10 de lavandă, 10 de cuișoare sau mentă în 1 litru de apă. Pulverizează acest preparat pe frunze și la baza plantelor.

Pământ de diatomee

Pământul de diatomee este o modalitate naturală de a elimina ploșnițe, insecte și alte animale invadatoare. Este o substanță pulberizată cunoscută pentru capacitatea sa de a ucide în mod natural ploșnițe și alte dăunătoare.

Pentru a începe, aplică pământ de diatomee în părțile grădinii afectate de ploșnițe. Este foarte simplu de folosit. Se toarnă ca nisipul între șanțuri la baza plantelor și a copacilor.

Pământul de diatomee nu este deloc dăunător pentru oameni și animalele de companie. Dar este mai sigur să îl ții departe de copii și de câini și pisici. Aplică regulat până când nu mai ai probleme cu ploșnițele. Pe de altă parte, pământul de diatomee devine ineficace când este umed, așa că trebuie aplicat după ploaie sau după udare.

Uleiul de măsline și apa

Unele uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline, au capacitatea de a îndepărta eficient ploșnițele verzi, cum ar fi ploșnița diavolului și ploșnița americană.

Prepararea cu ulei de măsline este foarte simplă. Amestecă 10 căni de apă și 5 linguri de ulei de măsline cu aproximativ 50 de picături de ulei esențial de lemongrass, 50 de picături de cuișoare și aproximativ 20 de picături de mentă.

Apoi toarnă amestecul într-o sticlă de spray și pulverizează direct pe ploșnițe sau la baza plantelor.

Acidul boric pentru eliminarea ploșnițelor

Este un acid ușor sub formă de pulbere albă. Când insectele îl ingeră, mor pe loc. Este folosit adesea împotriva anumitor insecte precum gândacii. Singurul său defect este că nu are miros sau gust care să atragă insectele.

Va trebui să-l faci atractiv tu pentru insecte, astfel încât să-l consume. Din acest motiv, va trebui să-l amesteci cu alte ingrediente pentru a dobândi această proprietate.

Iată rețeta pentru a face borax pentru ploșnițele din grădină:

Ai nevoie de lapte condensat îndulcit, unul sau mai multe pachete de acid boric.

Prepararea rețetei: Toarnă pachetul de acid boric într-un recipient, apoi toarnă puțin lapte condensat. Ai grijă să nu pui prea mult, poți adăuga mai mult pe parcurs dacă este necesar.

Framântă pentru a forma o pastă care nu se lipește. Formează bile mici de aproximativ un centimetru în diametru și plasează-le în locuri unde ploșnițele ar putea trece.

Drojdia de bere ca momeală pentru ploșnițe

Pune 150 de grame de zahăr, 30 de grame de drojdie de bere și 1,5 litri de apă într-un bol. Vom folosi această soluție ca momeală pentru a atrage și prinde ploșnițele.

Pune bolul într-un recipient mai mare și pune puțin talc în interior. Acesta va servi ca un fel de închisoare.

Plasează această capcană în locuri strategice din grădină pe unde trec ploșnițele. Acestea din urmă, atrase de amestec, vor rămâne blocate între cele două recipiente.

Iedera și detergentul lichid

Dacă vrei să știi cum să scapi de ploșnițele din grădină cu iederă și apă săpunată, aici ai o rețetă care le va elimina rapid.

Este foarte simplu, pune o lingură de detergentul tău de bucătărie într-un recipient care conține frunze de iederă și apă. Lasă soluția să stea timp de două sau trei zile, apoi strecoară amestecul și folosește-l pentru a pulveriza plantele. Este o soluție foarte eficace pentru a respinge ploșnițele și mult mai puțin dăunătoare decât produsele chimice.

Banana

Dacă ploșnițele invadează grădina ta, pur și simplu pune o coajă de banană în pământ, aproape de tulpinile plantelor tale.

Mirosul de banană nu numai că va descuraja insectele să intre în grădina ta, dar banana va adăuga și nutrienți solului.

Capcană pentru ploșnițe cu oțet de mere

Oțetul de mere este cunoscut pentru capacitatea sa de a atrage insectele din grădină, cum ar fi ploșnițele.

Toarnă oțetul de mere într-un recipient mic. Acoperă recipientul cu plastic și fă-i câteva găuri de dimensiunea unui creion.

Ploșnițele, care vor fi atrase de oțetul de mere, vor intra prin găurile din învelișul de plastic. Vor intra, dar nu vor putea ieși. Vor muri prinse în oțet.

Săpun negru cu ulei de măsline pentru eliminarea ploșnițelor

Săpunurile și uleiurile sunt insecticide naturale care sunt deosebit de eficace împotriva tuturor insectelor, inclusiv afidelor, acarienilor, muștelor albe și insectelor cu corp tare.

Dar sunt mai puțin eficace împotriva multor insecte adulte cu corp tare (cum ar fi gândacii), acestea pot fi folosite doar pentru a controla aceste insecte în stadiul larvar și pentru a elimina ouăle lor.

Iată formula soluției: Diluează 10 linguri de săpun negru cu ulei de măsline în 2 litri de apă caldă pentru a accelera diluarea săpunului. Apoi amestecă puțin și lasă soluția să se răcească.

Pulverizează soluția pe plantele infestate de ploșnițe, acoperind bine partea superioară și inferioară a frunzelor. Pulverizează dimineața, cu mult înainte de ora cea mai călduroasă, sau seara. Repetă mai multe zile dacă este necesar.

Coaja de lămâie sau de portocală

Fă-ți propriul spray cu coji de citrice pentru a scăpa de ploșnițele din grădină, răzăind coaja unei lămâi sau a unei portocale și combinând-o cu apă fierbinte.

Lasă cojile de citrice să infuzeze peste noapte, apoi strecoară cu un filtru de cafea pentru a elimina bucățile mari. Pune amestecul într-o sticlă de spray și pulverizează larvele și ouăle, care sunt de obicei pe partea inferioară a frunzelor.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

2 Comments

  1. Mulțumesc pentru sfaturi! Anul asta mi-au distrus toată gradina de zarzavat, solarul, inclusiv plantația de zmeura. Am folosit ulei ne neem dar, fie am stropit prea târziu, fie nu are eficiență. Voi încerca rețetele dvs anul viitor. Mulțumesc încă o data cu recunoștință!1????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button