10 Infuzii de Plante pentru un Somn Liniștit și Reducerea Stresului

Aveți probleme cu somnul sau suferiți de insomnie? Descoperiți plantele ce pot fi infuzate (sub formă de ceai) care vă ajută să dormiți și să vă relaxați. Vă este greu să adormiți? Poate că problemele dvs. de somn se datorează anxietății sau stresului. Pentru a putea dormi, trebuie să vă relaxați, iar unele plante au proprietăți sedative, calmante și relaxante. În acest articol, vă prezentăm 10 infuzii de plante pentru a combate insomnia și stresul.

Care sunt plantele recomandate?

Unele plante, precum teiul, conțin flavonoide și farnesol. Acești compuși se leagă de receptorii de benzodiazepină, care sunt prezenți în creier. Aceștia acționează similar medicamentelor anxiolitice, dar într-un mod natural. Astfel, teiul favorizează somnul și calmul.

Alte flori pot conține un narcotic natural puternic, metilbutanol. Este cazul hameiului, ale cărui proprietăți sedative sunt foarte utile și facilitează relaxarea. Prin urmare, plantele au un efect real asupra somnului nostru.

De asemenea, puteți prepara infuzii din valeriană, urzică, levănțică… Descoperiți fără întârziere cele 10 plante care se consumă sub formă de infuzie pentru un somn bun și pentru a combate stresul. Vise plăcute!

Teiul (Tilia)

În 200 ml de apă clocotită, adăugați o linguriță de flori de tei uscate și lăsați la infuzat timp de 5-6 minute. Beți una sau două căni înainte de a adormi. Această plantă liniștitoare vă va relaxa.

Hamei (Humulus lupulus)

În 250 ml de apă clocotită, se infuzează un gram de flori uscate de hamei timp de 10 minute. Beți această infuzie de două sau trei ori spre sfârșitul zilei pentru a vă relaxa.

Valeriană (Valeriana officinalis)

În 200 ml de apă clocotită, se infuzează o linguriță de rădăcini uscate de valeriană timp de 5-10 minute. Beți jumătate de cană înainte de a merge la culcare. Virtuțile sale sedative și relaxante vor fi utile împotriva trezirilor nocturne și vor reduce nervozitatea. Aveți grijă să nu consumați acest preparat înainte de a conduce.

Cimbru (Thymus)

În 250 ml de apă clocotită, adăugați 2 lingurițe de flori de cimbru și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Beți 3 căni pe zi, timp de 5-7 zile, pentru a combate coșmarurile.

Frunzuliță de pasăre (Lotus corniculatus)

În 250 ml de apă clocotită, se adaugă o lingură de partea aeriană a trifoiului și se infuzează timp de 2 minute. Beți 2 căni pe zi, una în jurul orei 18.00 și una înainte de culcare. Această infuzie reduce insomniile legate de stres și de emoții nervoase, în timpul examenelor, de exemplu.

Urzică (Urtica)

În 200 ml de apă clocotită, adăugați o lingură de frunze uscate de urzică sau o mână mică de frunze proaspete de urzică și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Beți infuzia cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Floare de portocal (Citrus × sinensis)

Într-un litru de apă clocotită, se adaugă 20 g de flori de portocal și se lăsați la infuzat timp de 10 minute. Beți de trei ori pe zi pentru a vă relaxa.

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata)

În 250 ml de apă clocotită, se infuzează o linguriță de passiflora timp de trei minute. Această infuzie va reduce anxietatea.

Mușețel (Chamaemelum nobile)

Amestecați o parte flori de mușețel cu o parte muguri de melisă și o parte bractee de tei. În 200 ml de apă clocotită, adăugați o linguriță din acest amestec și lăsați la infuzat timp de 5-10 minute. Beți o cană înainte de a merge la culcare și nu veți mai avea coșmaruri.

Levănțică (Lavandula)

În 200 ml de apă clocotită, adăugați o lingură de frunze de tei, o picătură de ulei esențial de lavandă și o linguriță de hidrolat de flori de portocal. Lăsați la infuzat între 5 și 10 minute înainte de a gusta. Această infuzie vă va ajuta să vă relaxați și să vă odihniți corespunzător. Aflați mai multe despre proprietățile lavandei aici.

Precauții

Nu este indicat să consumați aceste infuzii în caz de sarcină, femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de infuzii din plante, deoarece acestea pot cauza probleme.

Dacă trebuie să conduceți un vehicul, este recomandat să nu consumați aceste infuzii, deoarece starea de relaxare poate duce la somnolență și poate provoca accidente.

Nu este recomandat ca copiii sub 10 ani să consume aceste infuzii.

Dacă doriți să adăugați orice altă plantă sau să preparați o infuzie cu mai multe dintre plantele detaliate în acest articol, nu uitați să nu adăugați mai mult de trei tipuri diferite de plante; este indicat să utilizați una, două sau trei, dar nu mai mult de atât, deoarece rezultatele pot fi negative.

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button