Cum să prepari un deodorant natural acasă

Deodorantele comerciale nu mai sunt pe placul tău? Acum este ușor să îți faci propriul deodorant acasă, folosind câteva ingrediente simple, precum uleiul de cocos, bicarbonatul de sodiu și uleiurile esențiale. Îți împărtășim o rețetă pentru a prepara un deodorant natural. Datorită câtorva ingrediente ușor de găsit în magazine, este posibil să îți faci propriul deodorant organic în doar câteva minute.

De ce să îți faci propriul deodorant?

Cosmeticele naturale sunt în creștere și înțelegem de ce. De fapt, dacă arunci o privire la compoziția multor produse cosmetice și în special a deodorantelor corporale, vei găsi câteva ingrediente controversate.

Cel mai problematic dintre acestea este aluminiul. Folosită pentru a elimina eficient transpirația, clorura de aluminiu este cunoscută ca fiind toxică. În prezent, medicii o asociază cu un risc crescut de cancer de sân și de piele.

Parabenii, găsiți și ei în deodorantele industriale, sunt la fel de controversați din cauza efectelor lor puțin cunoscute asupra sănătății. Unii dintre ei au un potențial cancerigen, așa că este recomandat să fie evitați dacă este posibil.

Pentru a contracara toate acestea, de ce să nu încerci să îți faci propriul deodorant? De fapt, este mult mai ușor decât crezi să îți faci propriul deodorant acasă, la un cost mult mai mic și la fel de eficient ca un deodorant clasic. Ca să nu mai spunem că este cel mai bun mod de a ști exact ce produse de înfrumusețare pui pe pielea ta.

Iată o rețetă de deodorant natural care nu îți va lua mai mult de 10 minute, așa că suflecă-ți mânecile și treci la treabă!

Ingrediente pentru un deodorant natural

Rețeta pentru deodorant de casă se bazează pe bicarbonat de sodiu. Pe lângă faptul că este netoxic și non-alergenic, acesta va modifica local pH-ul, ceea ce va conține, prin urmare, proliferarea bacteriilor care cauzează mirosuri.

Folosirea uleiului de cocos, care are proprietăți antibacteriene și distruge mirosurile, este combinația perfectă pentru a avea axile proaspete. Apoi poți adăuga uleiuri esențiale, cum ar fi palmarosa, cunoscută și pentru controlul mirosului corporal, și lămâie sau lavandă pentru a adăuga prospețime.

Iată lista completă a ingredientelor necesare, toate naturale și fără efecte nocive pentru sănătate:

  • 100 g de ulei vegetal virgin de cocos.
  • 40 g bicarbonat de sodiu
  • 40 g amidon de porumb (mălai)
  • 10 picături de ulei esențial de palmarosa (Cymbopogon martinii)
  • 10 picături de ulei esențial de lămâie sau de lavandă
  • 5 g ceară de albine, poate fi necesară pentru a solidifica preparatul, dar nu este esențială.

Realizarea deodorantului natural

Acum este timpul să trecem la preparare. Vei avea nevoie de recipiente, cântare și un bătutor.

Pentru început, încălzește 100 g de ulei de nucă de cocos la foc mic sau la bain-marie pentru a-l înmuia dacă s-a solidificat.

Adaugă 40 g de bicarbonat de sodiu și 40 g de amidon de porumb, câte o lingură pe rând, și amestecă energic ingredientele cu ajutorul unui bici, evitând formarea de cocoloașe.

Odată ce amestecul este omogen și fără cocoloașe, adaugă uleiurile esențiale, alegând între lămâie și lavandă. De asemenea, uleiul esențial de arbore de ceai poate înlocui palmarosa, dacă este necesar.

Pentru vară, este indicat să adaugi 5 g de ceară de albine. În caz de căldură puternică, ceara va solidifica preparatul final. Iarna, uleiul de nucă de cocos va rămâne solid de unul singur. Important: nu este indicat să adaugi apă în preparat.

Odată ce amestecul final are consistența unei creme și este omogen, toarnă-l în recipiente mici, de exemplu în borcane de gem de 50 g. Lasă-l la rece câteva zile în frigider pentru a termina de preparat. Gata, deodorantul este gata de utilizare.

Cum se utilizează deodorantul de casă?

Odată ce deodorantul organic și natural este gata, îl poți folosi timp de 3 până la 6 luni, dacă flaconul este păstrat bine ferit de căldură.

În ceea ce privește cantitatea, aplică o cantitate mică de deodorant sub fiecare axilă cu mâna sau cu o spatulă mică, aceasta este suficientă pentru a te proteja de transpirația parfumată toată ziua.

Variante ale rețetei de deodorant natural

Există diferite rețete pentru a-ți face deodorantul acasă. Astfel, pentru mai multă moliciune în deodorantul tău, este posibil să adaugi unt de shea. Acesta are avantajul de a face amestecul final mai puțin gras. Untul de cacao poate fi, de asemenea, interesant.

Reține că este posibil să înlocuiești bicarbonatul de sodiu cu argilă albă, pentru persoanele cu pielea sensibilă sau care reacționează la bicarbonatul de sodiu. Argila albă are avantajul de a înmuia deodorantul.

În ceea ce privește uleiurile esențiale, dacă sunt produse naturale, acestea sunt și ele foarte concentrate în principii active. Prin urmare, sunt strict interzise femeilor însărcinate sau care alăptează.

Te-ar putea interesa să citești și: Rețete pentru prepararea pastei de dinți naturale de casă.

Prin urmare, este indicat să nu le folosești (nici în mâncare și nici pe piele) dacă aștepți un copil sau alăptezi. Dar dacă dorești să adaugi câteva uleiuri esențiale, cereți sfatul unui

Ana Olteanu

Sunt o pasionata de gradinarit. Imi place sa ma plimb prin gradina, sa descopar noi plante si sa invat tot mai multe despre cum sa le ingrijesc. Pe acest site, voi impartasi cu voi din experienta mea si cunostintele mele despre gradinarit, precum si trucuri si sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor. Imi doresc sa ajut cat mai multi oameni sa descopere placerea de a avea o gradina frumoasa si sanatoasa, indiferent de spatiul de care dispun. Va invit sa ma urmariti pentru a afla totul despre plantele pe care le ador si despre cum sa le ingrijiti.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button